top of page

Co-Extruders

Co-Extruders

Våra serier SSE och MSE av NOROLEX Extrudrar konstrueras för att vara enkla, driftsäkra och tillförlitliga för kunden, i sitt basutförande. Alla extrudrar från Ø18 mm till 45 mm kan fås i MSE version om så önskas. Genom att använda oss av välkända fabrikat och kompetenta underleverantörer så genomsyrar våra produkter en väldigt hög och jämn kvalitet. Till alla våra maskiner erbjuder vi 2 års garanti.

Co-Extruder MSE35

Konstruktion

Alla våra extrudermodeller är konstruerade som mobila maskiner i sitt standardutförande, det vill säga MSE-modeller. Elskåpet för den konventionella styrningen är på alla extrudermodellerna integrerat i chassit. Den enda modellen som sticker ut är MSE-

modellen där styrningen istället sitter i det svängarmsupphängda elskåpet. Detta elskåp följer maskinens rörelser vid exempelvis höjdändringar och det går även att rotera för enklare användning. Detta är även möjligt med själva extrudern som går att rotera runt sin egen axel, höja samt sänka.

 

Värme

Styrningen av temperaturen i värmezonerna sker genom PID temperaturregulatorer med Typ J-givare. Designen och formatet av regulatorerna är mycket användar- och servicevänlig. Beroende på tp av process så är elementet på skruvrören utförda i antingen keramik eller mekanit. Alla zoner på skruvröret är alltid fläktkylda.

 

Drivning

För att möjliggöra extrudering vid låga hastigheter med bibehållet vridmoment så utförs den elektroniska drivningen av frekvensomvandlare med vektorteknik. Den mekaniska drivningen sker med antingen en vinkelväxelmotor eller en flatväxelmotor beroende på vilken typ som lämpar sig bäst för ändamålet. Båda dessa alternativen har en mycket hög verkningsgrad och en mycket robust konstruktion. Själva skruven är konstruerad med egen lagring vilka innebär att den inte belastar växeln.

 

Skruv och rör

I standardutförande är skruven en konventionell enstegsskruv med pumpzon, inmatning samt kompression. Vanligtvis är den nitrerhärdad men det finns möjlighet för att få en annan behandling beroende på typ av process. Skruvröret är även det nitrerhärdat och har en integrerad intagsöppning. För att förhindra värmeåterledning till materialmagasinet så finns ett vattenkylt område precis framför intagsöppningen.

För oss är kvalité viktigt

Vår målsättning är att alltid leverera produkter till våra kunder som garanterar en jämn och hög kvalitet. Detta uppnår vi genom att noggrant välja ut välkända tillverkare, komponenter samt de bästa underleverantörerna i vårt närområde.

bottom of page